En seniorberegning giver overblik, tryghed og starter drømme

Bodil på 74 år havde kun sin folkepension at leve for. Til gengæld havde hun syv millioner kroner bundet i friværdi i sin lejlighed i København. Konsilium21 lavede en seniorrådgivning for hende og hjalp derefter med at finde et nedsparingslån, der gav hende penge i passende portioner ved blot at bruge lidt af friværdien.

Bodil er et eksempel på en person, der har fået lavet en seniorrådgivning og skabt overblik over mulighederne.

Et par ville gerne hjælpe deres børn med en lejlighed hver i København. De havde en million kroner i frie midler, men de rakte ikke langt på boligmarkedet. Til gengæld havde de næsten seks millioner kroner i friværdi i deres egen bolig, som de gerne ville sætte i spil for at hjælpe deres børn. Her lavede en seniorrådgivning og optegnede flere scenarier, så de fik modet til at handle.

 

Hvad er seniorrådgivning?

”Seniorrådgivning har vi kaldt den ydelse, hvor vi skaber overblik over økonomien, når man er i pensionsalderen eller ser den i horisonten,” fortæller Claus Østerlin. 

”Vi laver en fremskrivning op til 30 år frem i tiden, så man kan se, hvordan økonomien ser ud nu og i fremtiden. De første år er de vigtigste. Vi taler om tanker drømme og prøver flere scenarier af. Hvad er nødvendigt? Hvad kan lade sig gøre? Skal man gøre noget andet med sin økonomi eller arbejdsliv?”

Sådan foregår en seniorrådgivning

”En seniorrådgivning er et forløb, hvor vi mødes flere gange. Her taler vi sammen om jeres drømme, behov og ønsker, og I kommer med forskellige tal fra jeres økonomi,” fortæller Janne Jochims.

Når man begynder at tale om drømmene, sætter det gang i mange tanker, der ofte kan føre til overvejelser, man skal hjem og have med sig selv eller sin partner. Nye drømme opstår, prioriteringer og nogle gange en vurdering af evnen eller lysten til fortsat at arbejde på fuld eller på nedsat tid.

Beregningerne fører typisk til flere forskellige scenarier i forhold til, hvilke drømme man har. Hvad vil det koste at købe sommerhus, bolig i udlandet eller et forældrekøb? Hvor meget er der at rejse for? Hvad hvis man går på pension som 60-årig eller 62-årig? Hvad hvis man går ned på nedsat tid?

 

”Vi er forsigtige, når vi laver beregningerne. Vi lægger forskellige forudsætninger ind i beregningerne, så de bliver så retvisende som muligt. Vi regner også med den usikkerhed, der er, når man rækker ind i fremtiden,” fortæller Janne Jochims.

Kunder får en fast pris på en seniorrådgivning uafhængigt af, hvor mange møder vi holder. En seniorrådgivning og fremskrivning er for os en grundig proces. Vi tager den tid, der er nødvendig. Det er vigtigt at tænke mulighederne igennem og lande rigtigt uden at skulle skele til, hvor mange gange vi er mødtes.

  

 

Hvem får lavet seniorrådgivning - og hvornår?

 

  • Der er ikke nogen begrænsning for, hvem der kan få lavet en seniorrådgivning. Det kan både være som par, enkeltvis eller som single. Mange benytter lejligheden til at få stillet spørgsmål og få en anledning til at tale om fremtiden.

  • Målgruppen for seniorrådgivningen er typisk for folk over 50 år. Det er relevant, hvad enten man planlægger i god tid og har mange år endnu på arbejdsmarkedet. Eller man er stoppet med at arbejde.

  • Det er aldrig for sent. Mange får lavet seniorrådgivninger, når de er i 60’erne, i 70’erne eller er ældre.

  • Seniorrådgivningen kan også være relevant, hvis man overvejer at gå ned i tid eller at gå på tidlig pension. Der er det godt at vide, hvad det vil betyde for den samlede økonomi og for mulighederne fremover?

  • Det kan være et par, der ønsker et fælles overblik over økonomien.

  • Der er kunder, der gerne vil have råd til at invitere deres børn og børnebørn med ud at rejse.

Læs mere om seniorrådgivning og book et møde

Forrige
Forrige

Økonomisk rådgivning til købere i TV2-program.

Næste
Næste

Renten stiger, men det har også fordele.