Er du virksomhedsejer med mange kasketter?

Claus Østerlin hjælper virksomhedsejere, der har mange hatte på. Foto: Nikola Majkic/ collage.

HR-kasketten, økonomi-kasketten eller innovations-kasketten. Virksomhedsejeren er sjældent lige glad for alle kasketter. Den gode ide, innovation og engagement er som regel det, der driver direktøren, der ejer sin egen virksomhed.

 

Claus Østerlin hjælper virksomhedsejere med at navigere i strategi, finansiering og ledelse. Han støtter områder, der måske ikke er virksomhedsejerens egen faglighed. Han har selv siddet i ledelsen og bestyrelsen i flere slags virksomheder og har en dyb forståelse for erhverv og virksomhedsdrift. Han har stor erfaring med at finde finansieringsløsninger af forskellige slags. Men han er også stærk på de strategi og ledelse og kan derfor støtte med hele pakken.

Præsenterer virksomhed for bank 

”Der er jo ingen tvivl om, at den finansielle del vægter mest hos mig.

Med jeg er jo også nødt til at vide noget om virksomhedens strategi, budgetter og salgsprocesser,” siger Claus Østerlin.

”For det skal jeg jo præsentere for en bank eller en finansiel institution eller fx Vækstfonden.”

En af Claus Østerlins særlige styrker er hans evne til at se, hvor der er behov for at sætte ind, når ejerne ofte jonglerer med flere roller på én gang. Han træder ind som pålidelig partner og hjælper med at løse komplekse udfordringer.

 

”Hvis man nu kigger på regnskaberne, og det ligesom ikke hænger sammen. Et eller andet kører ikke helt godt. Der skal optimeres på nogle punkter. Er det cashflowet, for høje lønudgifter eller noget tredje? Så kommer jeg dybere ind i den proces og laver sparring for ejeren,” fortæller Claus Østerlin.

 

Føler sig alene

Mange virksomhedsejere kan føle sig alene om driften og har ikke økonomiske ressourcer til at ansætte sig ud af opgaven. Det ved Claus Østerlin. Han skaber ro ved at tage ansvaret for at håndtere forskellige opgaver, lige fra vurdering af økonomiske nøgletal til forhandlinger med banker. Dette frigør ejerne til at fokusere på deres kernekompetencer og drive virksomheden fremad.

Claus Østerlin er ikke bare en passiv rådgiver. Han er proaktiv i sin virksomhedsrådgivning og engageret i at sikre, at virksomhedsejeren når sine mål.

Helt uvildig

”Nogen vælger at bruge deres revisor til nogle af de her opgaver, og det kan man også. Revisorerne er meget stærke på netop at afslutte og lave regnskaber med de nødvendige skatteproblematikker. Jeg har et bredere perspektiv og kan i den løbende drift være til rådighed,” fortæller Claus Østerlin.

Som uvildig økonomisk rådgiver arbejder han 100 procent for virksomhedsejeren. Han kan også vurdere, om der skal ske en optimering i samarbejdet af den nuværende bank, eller der skal findes en ny løsning.

Næste
Næste

Inge-Merete hjælper efterladte, når økonomi og boligsituation er uoverskuelig